2013 kommer aldrig försvinna

Beskriv året med tre ord.
skratt, vilja o beslutsamhet.
 
Årets största händelser.
Div1 premiären (aldrig varit så nervös), 
 
Något jag blivit bättre på.
Lyssna på min kropp. Lärt mig att inse när nog är nog och att även de tappraste behöver falla tillbaka och vila både knopp och kropp ibland. Har lärt mig att inte ta allt på så stort allvar och att inse "va är de värsta som kan hända".
 
Något jag gjorde som jag aldrig gjort förut.
På riktigt det tråkigaste att jag inte kommer på något jag aldrig hade gjort innan. 
 
Största misstaget jag begått.
Inte värt att grubbla över så. Men något jag ångrar att jag inte gjort är att jag reste mer och återupptog kontakten med gamla vänner. Ett nyårslöfte kanske. 
 
Bästa boken jag läst.
Läste så många bra. Men livet efter dig av jojo moyes träffade mig rakt i hjärtat. 

Största upptäckten i musikväg.
Håkan Hellström, Bruce Springsteen
 
Vad jag gjorde på min födelsedag.
Fick frukost på sängen, gick till skolan, walle-lunchade med mamma, fick öppna paket och träna basket. 
Lite senare blev jag firad av släkt + goa laget som kom och hälsade på, vi åt pizza och spelade spel.
 
Något som var extra bra.
Att jag trivdes och fortfarande trivs som fisken i vattnet i min klass. Omringas av så snälla, roliga och omtänksamma personer varje dag. 
 
Jag lyssnade på:
Håkan, Veronica Maggio och en hel drös med podcasts. 
 
Jag skrattade åt:
Johannes och Emil hahahaha 
 
Jag grät till:
Greys anatomy, one tree hill (<3), sorgliga böcker och svenska hjältar. 
 
En person jag spenderade mycket tid med.
Nora, vi gjorde alla möjliga sjuka grejer och skrattar lika mycket varje gång jag kollar tillbaka på det. 
 
Bästa maten jag åt.
När vi besökt Camp Nou åt vi pizza på ett litet ställe alldeles brevid t-banan. Aldrig ätit så god pizza någonsin. 
 
En sommardag som ägde.
En dag med agnes när vi badade tunna, solade och spelade timmar tennis. SÅ ägit
 
En vinterdag jag minns extra starkt.
13 januari när jag gjorde premiär i div1. Fettjäkla nervös, men de gick ju bra ändå. DEN känslan.
 
Några nya människor jag lärde känna.
Gustav, Lydia, Rebecka, Selma, Max, Evelina, Märta, Johanna, Marcus, Julian.
 
Den bästa resan.
Reste inte så mycket iår, bortsett från SM resorna och bortahelgerna i div1. Men barcelona resan var som pricken över i:et efter en stressig vår. Fick vila o ladda batterierna. Himla fin stad också, verkligen perfekta resmålet om man vill göra lite av varje. 
 
En snygg outfit.
Mina svarta haremsbrallor, ett linne och en snygg stickad tröja. Såklart mina airforce på fötterna.
 
Här spenderade jag mycket tid.
Gymmet, hallen och bussen. Hårt jobb lönar sig som jag fick höra av en gammal vän. 
 
Bästa köpet.
Alla mina skor *skomani* och mina rosa brallor från barcelona. 
 
Och så slutligen; mina planer inför 2014.
Resa mer. Skaffa mig ett jobb. Träna mer och bättre. Spendera mer kvalitetstid med folk jag bryr mig om och som bryr sig tillbaka. Lära känna nya människor. Våga. Se håkan live. Och slutligen; ta ingen skit! 

2013 i ett jävla svep

Om det är något jag missnöjd med över 2013 så är det att jag inte fotade mer kvalite. Köpte en iPhone och lade undan kameran helt och hållet vilket är så jälva tråkigt såhär i efterhand. Men lite glimtar i vardagen har jag lyckats, på ett eller annat sätt föreviga. För min egen skull. Bara min egen skull. Blicka tillbaka på detta någon dag jossan och så kan du se att du gjort så mycket fint och att du har så många betydelsefulla människor i ditt liv. Kram
 
 
Detta är då från nyårsafton, just efter 12-slaget, så ja 2013 here we go. Firade detta iallafall hos Olle och va så jäkla fin för att vara jag. 
 
 
13 januari, stars vs jämtland, div1 premiär för min del och jag var så nervös att benen skakade när de ropade upp mitt namn på presentationen. Hade noll förväntningar på speltid utan va bara fruktansvärt stolt över att få bära starslinnet och sitta längst ut på bänken. Fick 15 minuter den matchen och gjorde det så jävla bra. Bättre premiär kan man knappast få. 
 
 
Fick låna en lägenhet i LÅ under 3 månader. Aldrig tidigare har jag trott att det skulle vara så skönt att vara själv. Hängde här en hel del. Bilden är från en kväll när jag hade besök av Nadja, Lisa o Nora. Vi spelade just dance. Haha så dåliga.
 
 
Någon vinterdag när jag var påväg hem. Tyckte väl det va fint så förevigade det på bild. 
 
 
Denna bild är det så mycket glädje i. Spelade USM med go jävla höken i örebro och vi gick vidare till omgång tre. Fast den fick jag inte spela. Övergångsreglerna hindrade mig i och med att jag valde att spela med Stars säsongen ut, det är inget jag ångrar för lärde mig så mycket nytt hela tiden. 
 
 
Från en bortahelg med Stars. Aldrig varit med tjejer som varit så välkomnande och öppna för en ny spelare. Vi höjde varandra och pushade varandra varje träning. Lärde mig otroligt mycket och jag saknar er i årets trupp.
 
 
Bild från min 17års dag. Inget speciellt egentligen. Längade mest till 365 dagar senare när jag skulle fylla arton. Inte så konstigt egentligen, 17 är en ganska onödig ålder. 
 
 
Nämen se man på, en systemkamera-bild. Såklart en ego. 
 
 
Bild från USM i örebro igen. 
 
 
Åkte med familjen till farmors stuga. Satt fint med lite friskluft. Förövrigt min fina syster på bilden.
 
 
Fick beröm efter en borta helg (egoboost)
 
 
Vi hade lite snålt med matcher därett tag så vi ringde in vråken p98 och scrimmade. Bästa var att skjuta ett par treor i nyllet på dom, haha för under korgen gick de ju knappast att vara. 
 
 
Northland var i semifinal och vi såg matchen på Allstar. Nadja, Lisa o Nora var med mig.
 
 
Egosarna i hissen på skolan är en liten klassiker. Den här bilden är från en dag jag var ovanligt finklädd. Gick fördemesta i springbrallor hela tiden. Yolo som sandra hade sagt. 
 
 
Vi tog dm guld med stars efter en bedrövlig insats i finalen
 
 
Och några månader senare hade vi lagfest som avslutning. Mickis och anna hade kommit från asien och var också där och berättade så många roliga historier att jag är hur sugen som helst på att åka iväg. Måste bara hitta ett gäng resekamrater till att börja med. På bilden är det iallafall världens bästa märta som samma dag hade kommit in på polisutbildningen och om bara några dagar blir mamma. Så coolt! 
 
 
En starspuss till alla stjärnor. 
 
 
Hittade tillbaka till min goa vän som alltid funnits där ioförsig. Här gick vi all in på kakhyllan. 
 
 
Spelkväll med girlsen. Nora va så jävla dålig på frågespelet. "Vad är paralympics?" "Ja alltså inte ens svårt, handlar ju inte om os men de är något om sport kanske, kom igen va äre för frågor" Slutade med att hon fick fel och blev fruktansvärt less och slogs med kuddar. Hahahahha skrattade så vi knappt kunde sitta upprätt. En annan goding från denna kväll var när hon gick igenom sitt och hennes älsklings liv tillsammans i fb bilder. 
 
 
Sommarvärme och bild från en grillkväll med några av hökentjejerna. 
 
 
Åt middag på walle med mamma o carro innan jag gjorde comeback för stunden i hökenlinnet. En liten turnering spelades i luleå och vi torskade i finalen mot gammelstad. Hade inte spelat på några månader och jag kände verkligen hur kul det var, varje minut på planen. 
 
 
Lisa och sandra fyller år på samma dag, det är ju ganska ballt! Så vi överraskade dom med tårta en dag. Ballongerna fick jag o sobbe från donken, lisa skämdes så mycket när vi frågade om vi kunde ta dom. 
 
 
Denna dag hade jag gjort massa goa grejer, typ gått på stan, tränat och fikat med tjejerna. Avslutade med att möta upp emil och gustav. Vi cyklade en bra jävla runda, köpte glass, hängde i norra hamn, kollade in emils nya lägenhet och avslutade med film hemma hos gustav. Fina killar dedär 
 
 
Hela klassen samlade hos alf, som förmodligen är den ballaste läraren jag någonsin haft. Nu hade vi gått ut 1an och det kändes så jävla overkligt att tiden går så snabbt. Alla 15 där ovan är guld värda och gjorde mitt första gymnasieår till något utöver det vanliga. 
 
 
Sommarjobbade åt ifk råneå i två veckor med anders o johannes. Hahhahaha vi gjorde inte mycket vettigt men de va nice för killarna är goa. 
 
 
Midsommarafton och midsommarmiddag hos mig i råneå. Vi gjorde middag, spelade kubb och tjuvbadade i poolen. 
 
 
Måndagen efter midsommar åkte jag, familjen och carros lag till barcelona. De skulle spela basket turnering och jag var fett avis. Jag och mamma gjorde barcelona på tre dagar. Sedan hade jag andra planer, så fick åka mot stockholm lite tidigare...
 
 
JAG VAR PÅ LANDSLAGSSAMLING! Att kallas gjorde mig väldigt stolt, man fick bekräftelse på att alla timmar slit, ork, hårt jobb och prioriterande ger resultat. Ett delmål va uppnått, nu jobbar jag vidare mot nya måls
ättningar.
 
Av en slump (hehhe) träffade jag mina största idoler på en auktion. Hur trevliga och gulliga som helst. 
 
 
Luleå kalaset hade bytt skepnad, hette lule hamn festival och de sprollade roll. Hade två jättreroliga kvällar med mina vapendragare. 
 
 
Här är lisa en av kvällarna när hon blev pussad på av två killar från skellefteå. Hahahha 
 
 
Mamma o pappa köpte en badtunna, kan vara det bästa dom någonsin investerat i.
 
 
Jag och agnes blev stammisar. Just denna dagen va väldigt go. Sommarens bästa väder, ett bra träningspass på morgonen, sol o bad och sedan några timmar tennis med agnes på ip. 
 
 
Gosisarna anna o hennes kille david kom på sitt årliga besök så jag hängde med dom och anna. Vi spelade skipbo, grillade korv/marschmallows/allt (anna o elden <3), och SÅKLART skipbo. 
 
 
Blev med galsögon, trivs typ ändå. Man känner sig lite som en annan person. 
 
 
Nora hade som sommarjobb att ordna en streetbasket-turnering och det gjorde hon med bravör. Så himla roligt.Som pricken över i:et sköt jag ut mohammed i finalen i stress-tävlingen och kirrade presentkort på 500kr. 
 
 
Och samma kväll var det förlovningsfest på blackis för sohajbas bror. Himla fin föreställning och lärorikt att få en inblick i en annan kultur. Alla hennes släktingar för förövrigt himla goa och trevliga, precis som finaste sohajba.
 
 
Badade tunna med nora i plurret och agnes på land i vinterjacka. Vi pratade om allt och inget och på natten när jag och nora badat klart skrev vi listor över årskurs två. Spännande att läsa dessa igen om några månader. 
 
 
En kväll va jag med agnes i hamnen. Pratade om viktiga saker. GUD vad jag mår bra i denna kvinnas sällskap.
 
 
Sista helgen på sommarlovet som förövrig varit fett bra så var det musikens makt. Vi fyra (skräll) gjorde oss fina och bemötte höstkylan med öppna armar, dansade längst fram på ansiktet och kramade om vänner vi inte sett på många månader.
 
 
Kväll 2 sjöng movits på scenen. Har aldrig varit något stort fan av dom men just där vände det och idag är dom på alla mina spotifylistor. Nivet när man ser en artist live och det lixom händer något i en. Männniskan som står på scenen behöver inte vara orsaken. Kan vara något man ser runt omkring, något som sägs eller en händelse som lixom gör sig påmind i ens bakhuvud. Och efter det, kommer man för all framtid att förknippa det med den artist som stod på scenen framför en.
 
 
Sov hos Lisa efter en annan kväll. Vi låg på rad och hade matchande sängkläder. Nora berättade historier om sitt bakterietåg och jag tror jag skrattade så mycket att jag tillslut somnade. 
 
 
Skolan började och detta är från när jag, aminda o lyddan fastnade i hissen i hopp om att någon skulle trycka upp oss till sjuan. Jag o aminda skrattade så mycket åt lyddans panikattack när hon trodde vi var fast på riktigt och att vi skulle åka ner till ettan. Och på allt detta så trodde hon sig höra ljud utanför hissen fast det inte alls var någon där. Går ej att återberätta men de va så himla roligt och jag skrattar bara av att skriva detta. Dessa tjejer är två stycken jag kommit väldigt nära detta år. 
 
 
Jag o agnes flydde till piteå en dag. Ba sådär. Hahhaa sa att jag va 15 när vi åkte hem, vet inte ens vars de kom ifrån hahahahhahaha.
 
 
Alla naturtvåor åkte till Absiko. Kom närmare min nya klass som bestod av 30(!!!!) stycken. Vi är fortsatt den bästa klassen. Julian, rasmus o anton badade och förstår verkligen inte. Men de va ballt (och säkert kallt). En jättefin resa iallafall!!!!!!!!!!!!!! 
 
 
Och här har vi då vår nya klass med några frånvarande. Trivs fortfarande väldigt bra. Snygga är vi också. 
 
 
Nadja fyllde 17 och vi hade fransk fest hahhahaha. Så random men ändå kul. 
 
 
15 oktober satt jag på friends arena och fick se sverige få stryk av tyskland. Hahaha tur som jag alltid har så blev zlatan utvisad matchen innan så han satt såklart på läktaren................Men fick se en hel drös världsspelare iallafall. Detta är något man borde unna sig oftare. De är ju så himla nice och man mår så bra när man kommer hem igen. 
 
 
Pizzamiddag hos nadja. Lol ser ut som att vi dricker vin.
 
 
Första bortaresan med stars och ulf ville ha en bild på våra jackor i stockholmsmiljö. Jamenvisst sa vi och ställde oss på rad just innan vi skulle gå på planet. (såklart hade aneta glömt att vi skulle fota oss, men va blir mer stockholm-igt än arlanda???)
 
 
6 december åkte jag febrig till stockholm för första omgången av u19 sm. Spelade med största delen av starslaget och så några till. Spelade två av matcherna för min kropp orkade inte tre. Men vi vann dom två iallafall så vi placerade oss nog bra för att ha perfekt läge att ta oss till tredje omgången. Var rätt utslagen hela helgen så det mesta gick ut på att äta, sova o hålla mig själv vid liv. Tågresan hem blev en upplevelse i sig, hahaha nä men de va en gubbe som gick bananas och jag fick ta skiten när aneta o julia gömde sig i tågkupen. 
 
 
God jul från systrarna hellberg på julaftonsmorgon. Vi kikade classic oth och öppnade paket. 
 
 
Vi firade julen hemma detta år och det var faktiskt väldigt skönt. Mormor o morfar, farmor o farfar o faster kom hit och så åt vi middag, öppnade julklappar och allt annat som hör julen till.
 
 
Nyårsafton!!!!!!!!!!! Mina planer höll på att skita sig rejält, men tack vare en fin vän löste sig det hela tillslut. Började iallafall med middag hemma enligt traditionerna. 
 
 
Jag o agnes på tolvslaget. Johannes fyllde 18 och fick höra bästa talet av jesper. SÅ bra. 
Åkte sen till LÅ och tog mig till johannes, där väntade kalasande med en drös människor jag aldrig träffat. De va kuligt. 12-slaget var vi inne i stan, inget märkvärdigt men det var kramkalas med människor man känner och inte känner. Och så träffade jag bästa agnes. Sen så var 2013 över, tack o hej
 
 

22:05

 

15:59

 
Patrik fyllde 40 bast o vi överaskade honom med bowling, olearys o tårta. Gratulerar.
 

15:57 | kalas

 
John fyllde 20 o joel 18. Nu har john åkt tillbaka till staterna så får önska han lycka till. 
 

23:35 | julafton

 

23:33 | jag o lillasyster

 

RSS 2.0